Båtførerkurs om vinteren – derfor er det lurt

Julen er ikke bare en tid for gaver og koselige stunder, men også en ideell tid for å forberede seg til nye eventyr. Hos Båtførerprøven.no mener vi at vinteren er den perfekte sesongen for å ta båtførerkurs hvis du bil bestå båtførerprøven, og her er hvorfor.

Dette avgjør valg av båtførerkurs

Unge kursdeltakere har ofte et klart mål for øyet: å få rask tilgang til båten. De ser på båtførerkurs som en nøkkel til frihet og eventyr på sjøen. For foreldre ligger fokuset derimot på kvalitetssikret opplæring. De ønsker å forsikre seg om at barna får den beste og tryggeste opplæringen tilgjengelig. Det gir igjen ro i sjelen når barna er ute på sjøen. Som regel er det foreldrene som tar beslutningen om hvilket båtførerkurs barnet skal delta på, med sikkerhet som hovedprioritet.

For leverandører av båtførerkurs står målet klart: å sikre at alle deltakere ikke bare deltar, men også består prøven. Suksessraten til deltakerne blir et mål på kvaliteten av kurset og reflekterer direkte på produktets omdømme i markedet.

Kvalitetsikring og trygghet

For oss i Båtførerprøven.no er kvalitet i opplæringen essensielt. Vi arbeider kontinuerlig for å møte de høyeste standardene og sikre at våre deltakere er trygge og godt forberedt. Noe som muligens virker selvsagt, men markedet utfordrer oss stadig. Det er en trend mot kortere kurs som fokuserer mer på å bestå båtførerprøven enn på dyptgående læring.

Vi har tilbudt kurs siden 2009 og har sett en stor endring i kursformatet. Før var det lange og innholdsrike kurs som nå har blitt korte, intensive dagskurs. Selv om vi har måttet tilpasse oss denne trenden, har vi beholdt kursenes dybde og kvalitet. Digitaliseringen av kursene, særlig etter covid, har også reddet oss og vært en positiv utvikling.

Langvarig tilgang og fleksibilitet

Våre digitale kurs gir mulighet for en mer inngående forståelse av materialet. Det har gitt tilbake muligheten for mye og godt kursinnhold, samtidig som vi kan imøtekomme markedets behov for rask tilegnelse. Vi har utviklet et digitalt kurs tilgjengelig via nettleser og app, som gjennomgås effektivt på 6 timer. Samtidig er kurset fordelt på mange korte filmer, med tilhørende quizer. Deltakere kan repetere og fordype seg i pensumet etter deres behov og tidsplan. 

Med ett års tilgang til kurset, kan du lære i eget tempo uten stress. Dette har blitt verdsatt av våre deltakere, som en uttrykte: “Å ta digitalt båtførerkurs om vinteren ga meg god tid til grundig læring.”

Vi tror at digitale kurs er mye av årsaken til at vi på landsbasis ser en generelt lavere strykprosent på båtførerprøven i 2022, kun 15%.

Fordelene med båtførerkurs om vinteren

Fleksibiliteten i digitale kurs gjør at du kan tilpasse læringsopplevelsen til ditt liv og dine forpliktelser, enten du er en travel student, arbeider, eller bare ønsker å ta ting i ditt eget tempo. Behovet for båtbruk oppstår typisk først om våren, og da gir et digitalt kurs om vinteren ro til å lære. Færre distraksjoner og sosiale forpliktelser betyr at du kan konsentrere deg om å tilegne deg kunnskapen som kreves for å bestå båtførerprøven.

Som det testsenteret som årlig eksaminerer flest båtførere, observerer vi at de som oftest stryker er unge deltakere som finner læringen utfordrende, eller de forsøker å finne snarveier til suksess. Vår erfaring viser at den mest effektive strategien for å bestå er å investere litt ekstra tid i kurset. Dette viser seg ofte å være den billigste metoden. Våre digitale kurs spiller en nøkkelrolle her ved å tilby en engasjerende og interaktiv læringsopplevelse. De inkluderer prøveeksamener som gir en verdifull forberedelse til den faktiske prøven, og bidrar til å øke sjansene for å bestå.

Båtførerkurs som julegave er svært populært, og vi i Båtførerprøven.no har lang og god erfaring med dette. Det indikerer at mange velger å ta våre kurs i løpet av vintermånedene, men som resultat av deltakernes fleksibilitet opplever vi likevel mer avbalansert arbeidsbelastning. Våre instruktører, som håndterer kundehenvendelser og faglige spørsmål, setter stor pris på dette ettersom det gir de mulighet til å yte bedre og mer personlig oppfølging til hver enkelt kursdeltaker.

Julegaver som gjør en forskjell

I en tid hvor gavegivning domineres av flyktige trender og materialistiske ønsker, står båtførerkurs som en tankefull og varig gave. Undersøkelser viser at 68% av folk prioriterer å gi julegaver som mottakeren faktisk trenger og vil ha langvarig nytte av.

To ungdommer, en jente og en gutt, står på en holme foran Svenner fyr. Jenta studerer kartet, og gutten peker mot noe. Han har kikkert i hånden og tau over skulderen. Begge er kledd i maritime klær og er åpentbart ute på oppdagelse, etter å ha tatt båtførerkurs.

Båtførerkurs er mer enn bare et tilfeldig julegavetips; det er en investering i mottakerens fremtid og sikkerhet. Med et båtførerkurs fra Båtførerprøven.no gir du en gave som inspirerer til læring, og forbereder mottakeren på utallige sjøeventyr. En av våre kunder reflekterte over dette: “Det er fint å gi båtførerkurs i julegave fordi da har man vinteren på seg til å bli klar, og kan bruke båten til sommeren.”

Foreldre eller besteforeldre som gir dette til sine barn og barnebarna, gjør ikke bare en investering i deres underholdning, men også i deres sikkerhet og sosiale deltakelse. Et båtførerkurs gir ungdommen den nødvendige kunnskapen og selvtilliten til å ferdes trygt på vannet, noe som er uvurderlig for enhver familie som verdsetter tiden tilbrakt sammen på sjøen.

En tradisjon med kvalitet

Etter å ha hjulpet over 50.000 mennesker med å bestå båtførerprøven, står Båtførerprøven.no som et symbol på kvalitet og forpliktelse. Vår erfaring viser at de som tar seg tid til å lære, finner større glede og suksess i oppnåelse av båtførerbeviset og deres maritime eventyr.

Gi en julegave til barna som varer og gir glede langt utover julefeiringen. Et gavekort på båtførerkurs fra Båtførerprøven.no er ikke bare en billett til sommerens båtliv, men også flere muligheter i fremtiden.
For mer informasjon om våre kurs, besøk Båtførerprøven.no. Enten du er ute etter et digitalt båtførerkurs, dagskurs, eller et ekspresskurs, har vi alternativer som passer dine behov.

Har du lest disse?

Sikkerhet
Nils Sebastian

Sjøvettreglene

Sjøvettreglene setter føringer for hvordan vi bør planlegge, hvordan vi bør oppføre oss underveis, og hva vi bør tenke over

Les mer »

Registrer deg for tilgang til forberende nettkurs

Båtførerkurs Sandvika

Våre båtførerkurs i Sandvika holdes i egne lokaler. Rådmann Halmrasts vei 2, 1337 Sandvika.

Vi sender ut e-post med praktisk informasjon om kurset du er påmeldt i forkant.

Finn datoen som passer for deg:

Finn kurs og aktiviteter

Meld deg på vårt nyhetsbrev - Få 25% rabatt

(Gjelder ikke praktisk kurs)

Få spennende nytt fra Sjøakademiet og våre samarbeidspartnere. Vi sender maks én gang i måneden og du kan melde deg av når som helst!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til demokurset

Få spennende nytt fra Sjøakademiet og våre samarbeidspartnere. Vi sender maks én gang i måneden og du kan melde deg av når som helst!

Takk for påmeldingen!

Vi gleder oss til å gi deg spennende nyheter, tips og triks og gode tilbud som bidrar til gode opplevelser på sjøen! 

Skriv inn rabattkoden på betalingssiden for 25% rabatt:

3C62S