Julegavetips 2023

Julen nærmer seg og det er på tide å begynne å tenke på gaver til kjære og nære. Det kan være utfordrende i en tid hvor mange av oss opplever en tynnere lommebok enn normalt, da gjelder det å være kreativ. Hva med å gi en gave som treffer flere av de viktigste kriteriene folk ser etter når de velger julegaver? Mange ønsker seg opplevelser og ferdigheter som beriker livet deres, noe et båtførerkurs definitivt kan gjøre. Vi har samlet informasjon om hva folk ønsker seg, og hvordan gavekort på båtførerkurs kan være den perfekte julegaven for 2023.

En gutt sitter i stuen med juletre og julestemning rundt seg. Han tar båtførerkurs på telefonen sin. Han ser glad ut, og ut av telefonen strømmer det bilder som viser oss hva gutten drømmer om, mens han tar kurset. Drømmen om båtkjøring sammen med venner, et fyrtårn, bølger hav og solnedgang i horisonten.

Hva ønsker folk seg til jul?

Først og fremst er det viktig å forstå hva folk verdsetter i en julegave. Ifølge statistikken ser vi at følgende faktorer er av stor betydning:

 • 68% ønsker gaver de faktisk trenger. 
 • 36% setter pris på gaver som kan brukes over lengre tid.
 • 28% verdsetter gaver av god kvalitet.
 • 17% ønsker gaver som ikke er for dyre. 
 • 7% bryr seg om at gaven er miljøvennlig.

Noe man faktisk trenger

Båtførerkurs fra Båtførerprøven.no møter ikke bare ett, men flere av kriteriene for julegaver. For dem som verdsetter praktiske og nyttige gaver, tilbyr et båtførerkurs en unik kombinasjon av viktige ferdigheter og uforglemmelige opplevelser. Det gir mottakeren muligheten til å navigere større båter og utforske sjølivet på en helt ny og spennende måte. Perfekt for de unge eller de som er uerfarne med båtliv, da det gir dem en ny grad av selvstendighet og anledning til å ta større ansvar.

Ikke bare lærer deltakerne å håndtere en båt trygt og effektivt, men oppnår verdifulle kunnskaper om navigasjon, sjøvett og sikkerhetsprosedyrer. Dette gjør dem rustet godt til å delta i en rekke aktiviteter, også utenfor det maritime.

Båtførekurs er med andre ord en gave som fortsetter å gi, langt utover de umiddelbare opplevelsene. Det bidrar til en livslang hobby, fremmer en dypere forståelse og respekt for maritim kultur, og kan inspirere til videre utforskning. Kort sagt, et båtførerkurs er en gave som beriker livet til mottakeren på mange nivåer, og gjør julen til en tid for ikke bare å gi, men også for å vokse og utvikle seg.

Kvalitet og verdi

Båtførerprøven.no har 15 års erfaring med båtførerkurs, og lang tradisjon for kurs som julegave. Vi har gjort vårt for at det skal være en flott gave og overrekke, som gir mening og verdi til deltakerne. Våre kurs er utviklet i samarbeid med erfarne båtførere, gjennom tett dialog med kursdeltakere og ved å benytte de beste læringsmetodene. Det er for å møte individuelle behov, sikre en engasjerende læringsopplevelse som igjen bidrar til økt kunnskap om sjøsikkerhet for mottakeren. Med et kurs som kan brukes og fordøyes over lengre tid, vil kunnskapen vare livet ut.

Båtførerkurs er mer enn bare en gave. Det representerer en rimelig, men verdifull investering i fremtiden og muligheten til å utforske verden fra vannet. Friluft, spontane turer, nye feriemuligheter og fritidsaktiviteter enten det er med egen båt, leie en båt for en helg i vakre norske farvann eller planlegge en drømmetur til eksotiske destinasjoner i utlandet. De siste årene har vi også sett en oppblomstring av tilbud som båtkollektiver. Med det har båtdrømmen blitt enda billigere og mer tilgjengelig for flere av oss.

Derfor er båtførerkurs en perfekt julegave

“Jeg ga min sønn et båtførerkurs i julegave, og han elsket det! Det ga ham en følelse av frihet og ansvar, og han lærte mye om sikkerhet på sjøen.”

Å legge et båtførerkurs under juletreet har blitt en økende trend de siste årene. Nysgjerrige på denne økende populariteten ville vi høre kundenes opplevelser. Vi oppfordret dem til å dele sine personlige historier om hvorfor et gavekort fra Båtførerprøven.no står ut som en populær og verdifull gave. Nedenfor finner du et utvalg av de mest innsiktsfulle og oppmuntrende tilbakemeldingene vi fikk.

For barna

 • “Jeg ga min sønn båtførerkurs i julegave, og han elsket det! Det ga ham en følelse av frihet og ansvar, og han lærte mye om sikkerhet på sjøen.”
 • “For ungdommen er det ikke alltid lett å ta seg råd til slike kurs. Å motta dette som julegave var en stor lettelse og en fantastisk mulighet til å lære nye ferdigheter.”
 • “Som besteforeldre fant vi ut at et båtførerkurs var den perfekte julegaven til våre barnebarn. Det er en ansvarlig gave som de vil ha glede av i mange år.”

Til kjæresten

 • “Å gi et båtførerkurs til min partner var en måte å vise at jeg bryr meg. Den sørger for vår sikkerhet på sjøen, og det er en gave som fortsetter å gi.”
 • “Med ønske om nye ferietradisjoner sammen med min kjæreste, føltes det naturlig å gi henne båtførerbevis. Et verdifullt symbol og start på de nye opplevelsene vi skulle utforske sammen.”

Med merverdi

 • “Et båtførerkurs åpnet dørene for fantastiske sjøeventyr. Det er en gave som inspirerer til å utforske og oppleve mer.”
 • “Hav og miljø er noe som opptar meg. Da var det å gi et båtførerkurs en måte å fremme ansvarlig bruk av våre fantastiske kystlinjer og fjorder.”

Til de ansatte

 • “Vi valgte gavekort på båtførerkurs som julegave til våre ansatte. Det er en unik måte å vise takknemlighet på, samtidig som det gir dem en nyttig ferdighet.”
 • “Dørstokkmila kan være lang for noen hva gjelder båtførerbeviset. Vi ønsker et arbeidsmiljø med kunnskapstilegnelse også utenfor vårt fagfelt, derfor ga vi båtførerkurs til våre ansatte.”

Passer mange

Tilbakemeldingene tilsier at enten det er en julegave til barna, mamma, pappa, kjæresten, eller dine ansatte, så er et båtførerkurs en tankefull og personlig gave. Det viser at du verdsetter deres sikkerhet og ønsker å gi dem en mulighet til å skape minner som varer livet ut. Det er med andre ord en gave som viser at du bryr deg, samtidig som det gir mottakeren en mulighet til å utforske nye horisonter. Gi en gave som skiller seg ut denne julen, og skap minner som vil vare livet ut.

Folks ekte julegavevaner avslørt på gata

Sikre juleglede

Etter å flere år i bransjen har vi i Båtførerprøven.no opparbeidet lang og god erfaring med båtførerkurs som julegave. Vi er stolte over å kunne bidra med vårt i en tid som handler om å gi. Det innebærer å utvikle et fysisk innhold som er spennende og flott å overrekke, sørge for at gaven kommer frem i tide, og ikke minst sørge for at mottakeren kan få glede av gaven med en gang. Er du med andre ord en av de som er litt sent ut med gavehandelen, i år igjen, er dette en super mulighet.

Har du lest disse?

Sikkerhet
Nils Sebastian

Sjøvettreglene

Sjøvettreglene setter føringer for hvordan vi bør planlegge, hvordan vi bør oppføre oss underveis, og hva vi bør tenke over

Les mer »

Registrer deg for tilgang til forberende nettkurs

Båtførerkurs Sandvika

Våre båtførerkurs i Sandvika holdes i egne lokaler. Rådmann Halmrasts vei 2, 1337 Sandvika.

Vi sender ut e-post med praktisk informasjon om kurset du er påmeldt i forkant.

Finn datoen som passer for deg:

Finn kurs og aktiviteter

Meld deg på vårt nyhetsbrev - Få 25% rabatt

(Gjelder ikke praktisk kurs)

Få spennende nytt fra Sjøakademiet og våre samarbeidspartnere. Vi sender maks én gang i måneden og du kan melde deg av når som helst!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til demokurset

Få spennende nytt fra Sjøakademiet og våre samarbeidspartnere. Vi sender maks én gang i måneden og du kan melde deg av når som helst!

Takk for påmeldingen!

Vi gleder oss til å gi deg spennende nyheter, tips og triks og gode tilbud som bidrar til gode opplevelser på sjøen! 

Skriv inn rabattkoden på betalingssiden for 25% rabatt:

3C62S